Upplev Ålands naturliga skatter

natur på åland

Åland, med sitt unika skärgårdslandskap och enastående natur, är en drömdestination för naturelskare och äventyrsentusiaster. Här finns det gott om möjligheter att utforska vackra landskap, njuta av frisk luft och uppleva den fantastiska naturen.

Utforska skärgårdens skönhet

 1. Skärgårdskryssning: Ge er ut på en skärgårdskryssning för att utforska Ålands fantastiska övärld. Besök några av de mindre öarna och njut av den naturliga skönheten som erbjuds av de vidsträckta skärgårdsvikarna.
 2. Vandring i Naturen: Åland erbjuder många vandringsleder som tar er genom pittoreska skogar, över kullar och längs kustlinjer. Besök Herröskatan Naturreservat eller Prästgårdsnäset Naturstig för en fantastisk vandringsupplevelse.
 3. Cykelturer på Landsbygden: Hyr cyklar och utforska det vackra landskapet längs Ålands cykelvägar. Upplev den lugna atmosfären och njut av naturen medan ni trampar runt på öns vägar.

Unika naturupplevelser

 1. Fågelskådning: Åland är ett paradis för fågelskådare. Besök fågeltorn och områden som Storfjärden, där ni kan upptäcka ett rikt fågelliv och kanske få syn på sällsynta arter.
 2. Kajakpaddling: Upptäck Ålands kustlinje på nära håll genom att hyra en kajak. Utforska små öar, vackra klippformationer och kanske till och med se sälar som simmar runt i vattnet.
 3. Naturreservat och Parker: Besök några av Ålands naturreservat, som Trollskogen eller Ramsholmen, där ni kan vandra genom frodiga skogar och njuta av unika naturområden.

Natursköna platser och utsiktsplatser

 1. Dånö Naturstig och Utsiktsplats: Ta en promenad längs Dånö Naturstig och nå den magnifika utsiktsplatsen där ni kan se ut över Ålands skärgård.
 2. Långbergen: Besök Ålands högsta punkt, Långbergen, för en spektakulär utsikt över öns omgivningar och havet bortom.
 3. Stränder och Kustlandskap: Utforska Ålands vackra stränder och kustlandskap, som till exempel Björnhufvud Naturstig eller Notvikstornet, för att njuta av naturen och kanske få syn på det rika djurlivet.

Naturreservat på Åland

 1. Trollskogen Naturreservat: En av Ålands mest kända och besökta platser. Trollskogen, belägen på norra delen av Åland, är känd för sina speciella tallar och knotiga träd som ger området en sagolik atmosfär.
 2. Ramsholmen: En populär plats för promenader och fågelskådning. Ramsholmen är ett vackert naturreservat på norra Åland, känt för sina stränder, fågelliv och grönskande omgivningar.
 3. Herröskatan Naturreservat: Detta område är rikt på flora och fauna och erbjuder vandringsleder längs klippkusten med fantastiska vyer över havet och små öar.
 4. Notvikstornet: Ett naturreservat med ett utsiktstorn som erbjuder en spektakulär vy över områdets kustlandskap och fågelliv.
 5. Långbergen: Ålands högsta punkt, där man kan njuta av vidsträckta vyer över landskapet och havet.
 6. Dånö Naturstig och Utsiktsplats: Ett naturreservat med en vacker vandringsled som leder till en imponerande utsiktsplats med panoramautsikt över skärgården.

Åland bjuder in till en fantastisk upplevelse av naturlig skönhet och mångfald. Med sina många möjligheter till utomhusaktiviteter och otroliga landskap är det här en plats där ni kan fördjupa er i naturen och skapa minnen för livet.